Rehabilitació i reforma de les piscines en làmina armada

Arriba la Primavera i amb ella el bon temps.

A més, sembla que la calor vol treure el cap. És hora de començar a pensar en la posada a punt de la piscina que tenim al jardí, sobretot si hem detectat possibles fuites d’aigua, la qual cosa ens pot comportar grans pèrdues d’aigua i un elevat cost, o si amb el pas els anys s’ha anat deteriorat i necessita una rehabilitació més integral. Actualment el parc de piscines és molt antic, i moltes de les piscines d’obra tradicionals estan construïdes amb gresite, que amb el temps es deteriora i es desprèn, o estan fetes amb revestiments continus i pintades, provocant escates a la paret i a terra provocades pel seu deteriorament.

Tant si es tracta d’una piscina que necessita ser reparada o rehabilitada, és imprescindible assegurar que es farà de manera correcta i que garanteixi que la piscina no torni a tenir fuites d’aigua o que no patirà el deteriorament dels materials com passa amb el gresite o la pintura. Per a això, la millor opció és l’ús de la làmina armada, també coneguda com liner. Aquest material permet una instal·lació senzilla i ràpida. A més, la seva composició permet adaptar-se a tot tipus de superfícies i formes, pel que és fàcilment adaptable a qualsevol tipus de piscina.

Però què és el liner i com s’instal·la en una piscina?

El liner és un material fabricat en PVC reforçat, unes làmines molt flexibles que s’adapten a qualsevol tipus de piscina. La làmina armada es manipula molt fàcilment, fet que permet solapar unes capes amb altres aconseguint un alt nivell d’estanqueïtat.

El liner o làmina armada està fet amb un material altament resistent a qualsevol tipus d’agressió climàtica, i també molt resistent a microorganismes, colorants i greixos que pugui haver-hi a l’aigua. A més conté substàncies anti-fongs i anti-bacterianes que el fa un material molt higiènic.

Amb els anys la làmina armada ha anat guanyant terreny fins a esdevenir un dels materials més utilitzats per reparar fuites d’aigua, per rehabilitar piscines o per a les piscines de nova creació. El liner presenta una àmplia gamma de colors i estampats que permeten gaudir d’una piscina amb un impacte visual totalment personalitzable i molt atractiu.

El líner o làmina armada pot instal·lar-se sobre qualsevol superfície neta.

És fàcil i ràpida d’instal·lar, i és un mètode òptim per renovar piscines, independentment del material amb què estiguin construïdes. La seva instal·lació es fa mitjançant la unió de les membranes (làmina), que prèviament s’han solapat. Aquesta unió s’aconsegueix mitjançant la tècnica de termofusió, és a dir, calor i pressió fins que les dues làmines es converteixin en una de sola, evitant així cap possibilitat de via d’escapament d’aigua.

La seva instal·lació requereix tenir en compte una sèrie de passos per garantir la seva correcta col·locació i evitar fuites d’aigua. Per a això, el primer que s’ha de fer és substituir els elements de la paret i accessoris de la piscina com focus, embornal, filtres d’impulsió, … perquè siguin compatibles amb la làmina armada. Seguidament, es procedeix a col·locar i soldar el liner, començant sempre per les parets i escales, i finalment a la part del fons, assegurant-nos que queda encavalcat amb les juntes de liner de la paret, de manera que garanteixi l’estanquitat. Posteriorment, es col·loquen les platines d’estanquitat dels elements encastats per assegurar-nos que no hi haurà fuites al voltant, i es fixen les juntes de la coronació amb el liner de la piscina. Finalment, i per assegurar que la feina està ben feta, s’ha de comprovar que no hi hagi cap fuga.

Avui dia la làmina armadaliner, pel seu aspecte atractiu i modern, el seu preu, fàcil instal·lació i impermeabilitat garantida, la fan el sistema d’impermeabilitat de piscines més utilitzada en les piscines de tot el món, tant públic com privat.

Per a qualsevol dubte sol·liciti més informació